Veleprodajni dobavljači hrane su od vitalnog značaja za restorane.
Veletrgovci pružaju ekonomije obima u nabavci i raznolikost. Takođe upravljaju složenostima sigurnosti hrane, usaglašenosti, tehnologije, transporta i logistike.
Formiranjem značajnih odnosa sa svojim dobavljačima, restorani se mogu fokusirati na operacije i iskustvo gostiju. Kroz partnerstva sa lokalnim veleprodajnim dobavljačima hrane kao sto je Fritte Master, restorani mogu doživeti nekoliko koristi. Od pristupa visokokvalitetnim i svežim proizvodima do ušteda, evo nekoliko koristi koje
restorani mogu iskoristiti kada sarađuju sa lokalnim dobavljačem.
Konkurentne cene i ušteda troškova
Saradnja sa lokalnim distributerima hrane za restorane može uštedeti troškove i povećati efikasnost restorana. Lokalni dobavljači nude konkurentne cene. Takođe sarađuju sa restoranima kako bi upravljali inventarom i nabavkom. Ovo održava stvari svežim i štedi novac restoranu na gubljenju i kroz njihov dnevni inventar. Česte dostave koje pružaju lokalni veleprodajni dobavljači hrane takođe štede novac restoranu.
Više im nije potrebno naručivati u velikim količinama kako bi dobili popuste, a manje proizvoda propada u hladnjacama ili na policama. Kupovinom lokalno za svoje veletrgovce restorani mogu smanjiti emisije i smanjiti troškove transporta. Sa većim veletrgovcima, proizvod se često šalje i skladišti u skladištima dok se opet ne pošalje sljedećem dobavljaču ili, ako imate sreće, direktno u restoran. Troškovi se mogu smanjiti lokalizacijom lanca snabdevanje, i sa manje novca uloženog u logistiku, manje će opterećivati donju liniju.
Personalizovana usluga i odnosi
Lokalni dobavljači mogu pružiti personalizovane usluge koje mnoge velike kompanije ne mogu. Takođe mogu pružiti prilagođene narudžbe i fleksibilne rasporede dostave.
Grade odnose sa svojim kupcima, u koje spadaju farme, restorani i druge male firme unutar ciljane zone restorana.
To može dovesti do bolje komunikacije, bržih vremena odgovora i boljeg razumevanja potreba restorana.
Veća transparentnost i praćenje
Distributeri hrane koji su lokalni restoranu mogu pružiti veću transparentnost i praćenje svojih proizvoda. To uključuje informacije o tome gde i kako je hrana uzgajana. Takođe, imaju dobar uvid u svoj inventar i mogu pružiti dokumentaciju o svojim praksama nabavke i rukovanja, i dati restoranu dobro razumevanje šta je uključeno u korake da stigne sa farme na sto. Ako će uticati na određenu stavku koju restoran stalno naručuje, lokalni dobavljači mogu izraditi plan akcije s restoranima pre nego što to utiče.
Ove prednosti mogu pomoći restoranima da ispune zahteve kupaca za lokalno nabavljenim i održivim opcijama hrane.
Fleksibilnost i prilagodljivost
Lokalni dobavljači često nude veću fleksibilnost i prilagodljivost od svojih većih kolega. Oni su sposobni da budu reaktivniji od dobavljača koji su udaljeniji.
To im omogućava da zadovolje promenljive potrebe restorana. Od prilagođenih narudžbina, brze obrade, dostava u poslednjem trenutku, pa čak i prihvatanja narudžbi daleko nakon tipičnog vremena za isporuku do 17 časova. Za dobavljača je mnogo lakše da koordinira isporuku unutar lokala nego širom sveta.
Postanite nas kupac samo na klik ovde.